Title Image

Бахрейн за 48 часа

Бахрейн за 48 часа

В професията на артиста и танцьора има неизброимо много вълнуващи преживявания – големи сцени, емоционални участия, прекрасни празненства и сватби, от които става част, но сред най-невероятните възможности са пътуванията! Били сме из цяла България, покрай участията ни сме видяли големи градове, селца, всякакви забележителности. Пътувания из Балканите също не са рядкост. Едно от най-вълнуващите ни приключения обаче беше в горещия Бахрейн.

Светлинното шоу „Лунна светлина“ трябваше да бъде представено в най-известната част на столицата на Бахрейн – Манама. Сцената за шоуто ни беше точно в центъра на бахрейнския залив, пред хотела-небостъргач “Four Seasons”.

Дневният хоризонт на бахрейнския залив.
Гледката от сцената за нашето светлинно шоу.

За да стигнем до Бахрейн ни предстоеше дълго пътуване – два полета, с престой в Истанбул. Цял ден в самолети, летища, едно симпатично ресторантче в центъра на Истанбул и много вълнение за следващия ни (единствен пълен ден) в Бахрейн! Малко след 22:30 часа колелата на самолета най-сетне докоснаха бахрейнска земя и първият ни поет дъх в Манама беше изпълнен с … неочаквана топлина и влага. Дори нощем влажността на въздуха там е огромна и отне малко време, докато свикнем. Следващият ден беше за нас целият!Да разгледаме, обиколим и разучим, колкото е възможно местния свят, а вечерта ни очакваше да изпълним UV светлинно шоу.

В краткото ни свободно време успяхме да видим най-големите забележителности на Манама – една от най-големите джамии в света Ал Фатих (Al Fatih Mosque или Great Mosque), Националният музей на Бахрейн, пазарът на Манама (Manama Suq), както и да се насладим на морски гледки, хоризонти с небостъргачи и вкусна храна. Вече беше време за шоу!

Джамията Ал Фатих. Може да се влиза в нея, има безплатни туристически обиколки с много мили дами, които обясняват за историята на джамията и молитвите.
Гледка към Манама от националния музей (в дясно).
Един от многобройните магазини на пазара на Манама.

Винаги преди участие пристигаме поне час по-рано от времето ни за излизане на сцена. В Манама отделихме даже повече време заради непредсказуемия трафик. Със събран и готов за излитане багаж (тъй като полета ни обратно беше вечерта веднага след участието) – пристигнахме в бахрейнския залив. Подготовката за UV светлинното шоу включва и UV боя, която в горещия, влажен въздух беше станала малко по-непокорна и трудна за работа. Ние вече бяхме влюбени в Бахрейн, та бързо му простихме климатичните разлики и се впуснахме в усилена подготовка. Светлинното шоу включваше още два вида светещи крила и светещи пера. Емоцията да излезеш на сцена с такава гледка, пред публика в Бахрейн е неописуема! Светлините изгасват, в тъмното ни водят само UV прожекторите, музиката започва – време е за шоу!

На сцената след нас излязоха талантливи арабски артисти.

След незабравимо участие с прекрасна публика, много нови емоции и спомени беше време да хванем такси към летището и бързо да кажем по едно „Чао!“ на Бахрейн. Преживяното после ни се струваше като цяла седмица, а не един ден. Със сигурност ще се видим пак, Манама, но следващият път – за по-дълго!

Една от първите гледки след летището.
Екипът някъде, на някое летище по пътя.